הצעת מחקר- מנהיגות והשפעתה על איכות העבודה

תקציר העבודה

מנהיגות והשפעתה על איכות העבודה תוכן עניינים
מטרת המחקר המחקר השערות מנהיגות וניהול   ניהול מנהיגות תיאוריות המנהיגות המרכזיות גישת התכונות הגישה המצבית הגישה ההתנהגותית תיאוריית התלות מנהיגות מעצבת (Transformational Leadership) מנהיגות מעצבת מאופיינת על ידי חמישה גורמים:
הנעה השראתית אתגר אינטלקטואלי התחשבות אישית מנהיגות מתגמלת מנהיגות מעצבת לעומת מתגמלת:
מודל "הטווח המלא של המנהיגות" ביבליוגרפיה מטרת המחקר:
לבדוק את הקשר שבין סגנון המנהיגות של המנהל ו שיתוף הפעולה בינו ובין העובדים  וההשפעה שיש לגורמים אלו על אקלים איכות העבודה.
השערות המחקר :
1.      יימצאו קשרים בין מאפייני מנהיגותו של המנהל מחלקה ושיתוף הפעולה שלו עם העובדים  וההשפעה שיש לגורמים אלו על אקלים איכות העבודה.
2.      ככל שסגנון מנהיגותו של המנהל יהיה מעצב יותר ושיתוף הפעולה שלו עם העובדים יהיה טוב יותר כך איכות העבודה תהיה טובה יותר.
ספרות מחקר עסקה ועודנה עוסקת בחקר המנהיגות בארגונים ויש חשיבות  רבה של מנהיגות על ארגונים, אנשים ומציאות חיים.
עוד מוסיף אופלטקה  (2009) וטוען כי ככל שתופעת המנהיגות – חברתית, תרבותית, פוליטית, ארגונית – בעייתית יותר, כך היא מאתגרת יותר.
תופעת המנהיגות נחקרה רבות החל מהמאה ה-
2 0 והינה רבת הגדרות, פנים ומשמעויות.
למרות שנות המחקר הרבות עדיין אין הסכמה בין מומחים מהי טיבה של מנהיגות, מהם מרכיביה וכיצד ניתן להעריך אותה.
ועם זאת, הרי שהיא נתפשת כחיונית להצלחתם של ארגונים, ליישום תרבות בטיחות במגוון תחומים וביישום יוזמות שינויים ורפורמות.
כיום, מקובל לחשוב שמנהיגות היא יכולת מתמחה, כלומר קיימים סוגים  רבים שלה, שכל אחד מהם מתאים לסוג אחר של מצבים .(Roussel, Swansburg & Swansburg, 2006) האוס ( 1971 House, בתוך: לוי,
2 008) מגדיר מנהיגות : "היכולת של אדם להשפיע, להניע ולאפשר לאחרים לתרום לאפקטיביות ולהצלחה של הארגון בו הם חברים.  אין זה משנה כיצד משהו אחר מגדיר מנהיגות, היא תמיד מאופיינת בחזון המורה על כיוון המאפשר את השפעת המנהיג על המונהגים.".."מנהיג הוא אדם שאנשים בוחרים ללכת אחריו למקום שלא היו הולכים אליו בעצמם."…"מנהיגות היא היכולת לבנות גשר מההווה לעבר עתיד ראוי יותר ולהניע אנשים  לעבור את הגשר ולממש את העתיד  הראוי הזה."…" מנהיגות היא היכולת  להשפיע על אנשים ולעצב את אמונתם, הגיונם רגשותיהם והתנהגותם באמצעות קשר רגשי ואמוני ובאמצעות עיצוב עתיד חיובי ומושך עבורם ואיתם." (עמ' 80 ).