הערכת חיי מדף של דגני בוקר עם שקדים

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2006
מספר מילים 1847
מספר מקורות 10

תקציר העבודה

הערכת חיי מדף של דגני בוקר עם שקדים- תקציר חומרי גלם:    תבואה מסוג כלשהו, כאשר הסוג הנפוץ ביותר הוא תירס,אך גם חיטה, שיבולת שועל, אורז ושעורה משמשים להכנת דגני בוקר.
   בנוסף, דגני הבוקר קרים מוכנים לאכילה מכילים גם ממתיקים (סוכר, סוכר פירות), שמרים, חומרי טעם וריח, חומרי צבע, חומרים משמרים, מלח, ויטמינים ומינרלים.
   לדגני הבוקר בהם נטפל מוסיפים שקדים.
   ויטמינים ומינרלים בד"כ מוספים לדגנים לאחר הבישול, כדי להחיליף את אלו שאבדו במהלך הבישול, שהחשוב בהם הוא ויטמין B (כ-90% ממנו נהרס במהלך הבישול).
    האנטיאוקסידנטים BHA, BHT הם חומרי שימור שבד"כ מוספים לדגנים במטרה למנוע חימצון שמנים וביאוש המוצר כתוצאה מכך. אריזה:
חומר פלסטי השומר על הטריות.
אריזת קרטון להגנה מכאנית, מפני כוחות גזירה.
תהליך ייצור:
התהליך כולל קבלת חומרי הגלם, בדיקתם, שבירת גרעיני התבואה, ערבוב הגרעינים עם שאר החומרים, שלבי אפיה, פיתות, ייבוש, וציפוי.
בקרת איכות- נקודות קריטיות בתהליך:
לכל שלב משלבי הייצור, יש בקרה כדי להשיג איכות גבוהה.       חומרי הגלם נבדקים בכניסה לתהליך, ומנוטר כל חשש לחומרים זרים בחומר הגלם (למשל חלקי מתכות).
      המכונות עשוייות מפלדת אל-חלד, העוברות סטריליזציה ע"י קיטור- מקטין חשש לזיהום מיקרוביאלי בין אצווה לאצווה.
      תהליך האפיה והציפוי מבוצעים בחום גבוה, ולחות יורדת לאורך התהליך- תהליך בטוח יחסית מבחינה מיקרוביאלית.
      הטמפרטורה ותכולת הלחות נמדדים לאורך כל התהליך, כדי להבטיח שהאפיה נעשית כראוי, והמוצר שיתקבל יהיה בעל תכולת לחות נמוכה כנדרש (מקסימום 5.5% לחות ) http://www.cerealingredients.com/products%5Chk15.htm       כמו כן נעשות בדיקות להערכת חיי המדף של המוצר, בעיקר ע"י ניסויים מואצים לבדיקת חיי מדף.
בעיות העלולות לפגוע בחיי המדף של דגני- בוקר עם שקדים:
      ביאוש שמנים של השקדים (תכולת שמן גבוהה יחסית לדגני הבוקר).
      אובדן הפריכות (עליה בלחות), של דגני הבוקר.
      קלקול מיקרוביאלי של השקדים או דגני הבוקר.
      שינוי/ אובדן צבע למוצר.
      אובדן מתיקות.
      אובדן ערך תזונתי- הרס ויטמינים.