חברה ישראלית, חברה ישראלית א', חופש דת, מבחן בית (ציון 88)

סוג העבודה
מקצוע
שנת הגשה 2009
מספר מילים 1795
מספר מקורות 8

תקציר העבודה

החברה הישראלית א' מבחן בית מועד א'.
נא בחרו את אחת השאלות הבאות. שאלה 1:
א. דונו בטענה לפיה "בישראל קיים חופש דת, אך לא חופש מדת".  בתשובתכם נא הסתמכו על 7
מתוך מאמרי הקורס. שאלה 2:
·        יודילוביץ', מ., "אל תשתפי פעולה עם התעמולה הישראלית". YNET,
1 2.1.2009
א. נא סכמו את הטיעונים המרכזיים העולים מכתבה זו.  ב. דונו ברעיונות אלו בעזרת חומרי הקורס.  בתשובתכם נא הסתמכו על 7 מתוך מאמרי הקורס. הנחיות כלליות וטכניות לגבי הבחינה (נושאות ציון). ·        מטרת המבחן היא ליישם את המאמרים שנלמדו בקורס ולדון בעזרתם במציאות אקטואלית בחברה הישראלית.   ·    הקפידו להציג דיון תוך שימוש בטיעונים המרכזיים של מאמרי הקורס, ולא להשתמש באמירות אזוטריות של כותבי המאמרים.    ·        הציון יתייחס בין היתר ל:
  א.      מבנה התשובה. מבנה דיון אקדמי  (פתיחה, גוף דיון וסיכום).
  ב.      יישום הטענות המרכזיים של המאמרים שנלמדו על הטקסט. (אין לטעון דבר תיאורטי ולא ליישמו על הטקסט).
  ג.       שימוש בלכל הפחות 7 מהמאמרים בסילבוס בכל תשובה.   ד.  רישום מראי מקום.  הקפדה על רישום מראי מקום בגוף הדיון וביבליוגרפיה בסופו.  כללי הציטוט והכתיבה האקדמאית מפורסמים באתר הספרייה של המכללה.  ASA/APA- שתי שיטות הרישום יתקבלו.    ה.   הקפדה על חלוקה למבנה פסקאות ברור בתשובותיכם.   ·   את העבודה יש להדפיס בפונט   Times New Roman גודל 12 מרווח כפול בין שורות.
  ·        שוליים – עליונים/תחתונים 2.54
ס"מ, שוליים שמאליים/ימניים 3.17 ס"מ.
  ·   היקף – עד 5 עמודים (לא כולל עמוד שער ועמוד רשימה ביבליוגרפית). ניתן בהחלט להסתפק גם בפחות.    ·        מועד פרסום מבחן הבית- יום א,
2 2/2/09.  17:00.
·        מועד הגשת מבחן הבית-  יום א, 01/3/09.  17:00.
בהצלחה.  ☺ ·        נספח א-   יודילוביץ', מ., "אל תשתפי פעולה עם התעמולה הישראלית". YNET, 12.1.2009. אמנים ואנשי רוח ערבים, ישראלים ופלסטינים קוראים לזמרת מירה עוואד לבטל את השתתפותה כנציגת ישראל באירוויזיון הקרוב לצד אחינועם ניני   שורה של אמנים ואנשי רוח ערבים, ישראליים ופלסטינים, פונים הערב במכתב פתוח לשחקנית והזמרת מירה עוואד בבקשה שתחזור בה מההחלטה לשתף פעולה ולשיר עם הזמרת אחינועם ניני את השיר שייצג את מדינת ישראל בתחרות האירוויזיון, שתיערך ב-16 במאי במוסקבה.
  על העצומה, שתוכנה מפורסם לראשונה ב-ynet, חתומים, בין היתר, הזמרת והשחקנית אמאל מורקוס, השחקן והבימאי ג'וליאנו מר חמיס, השחקן והבמאי מוחמד בכרי, השחקן סאלח בכרי, הבמאי ניזאר חסן, השחקנית סלווה נקארה, המו"לית יעל לרר, השחקנית חנאן חילו, השחקן עאמר חליחל, הקומיקאי איימן נחאס, שדרית הרדיו מקבולה נסאר והמחזאי והעיתונאי עלא חליחל.   במכתב, שלשונו פוליטית מאד, פונים החתומים אל עוואד ומבקשים שתשקול בשנית את בחירתה. "חזרי בך מהסכמתך לייצג את מדינת ישראל בתחרות האירוויזיון ביחד עם אחינועם ניני", הם כותבים. "ממשלת ישראל שולחת את שתיכן למוסקבה, כחלק ממכונת התעמולה שלה, שמנסה לייצר מראית עין של 'דו קיום' יהודי-ערבי אשר בחסותו היא מבצעת טבח יומיומי באזרחים פלסטינים. ישראל לא היתה יכולה להמשיך בפשעי המלחמה שלה, ללא תמיכתה של הקהילה הבינלאומית ובמיוחד של ארצות הברית והאיחוד האירופי.   "מה שמאפשר לקהילה הבינלאומית לתמוך, היא התדמית של ישראל כמדינה 'דמוקרטית', 'נאורה' ו'שוחרת שלום'. ההשתתפות שלכן באירוויזיון, היא לקיחת חלק בפעולתה של מכונת התעמולה הישראלית. כל לבנה בקיר התדמית המזויפת הזו, מאפשרת לצבא הישראלי להטיל עוד 10 טון חומר נפץ ועוד פצצת זרחן. אנחנו בטוחים שגם את רואה את התמונות ובוכה.   "אמנים, סופרים ואינטלקטואלים ישראלים שנוטלים חלק במנגנון התעמולה הזה, במקום לפעול למען צדק, שוויון וכיבוד זכויות אדם ואזרח – שלא לדבר על החוק הבינלאומי – הם שותפים לפשע לא פחות. אנא מירה, למען ילדי עזה ולמען עתידם של כל ילדי הארץ הזו – ערבים ויהודים – אל תשתפי פעולה עם מכונת ההרג".
  את תגובתה של מירה עוואד לא ניתן להשיג. מנהלה האישי, עופר פסנזון, שמנהל גם את ענייניה של הזמרת אחינועם ניני, אמר בתגובה ל-ynet: "כל מי שקורא לשיתוף הפעולה בין אחינועם ניני ומירה עוואד 'חלק ממכונת תעמולה כוזבת', שיחיה עם שנאתו לעולם. אנחנו נמשיך לפעול למען דיאלוג בין העמים בתקווה שיוביל יום אחד לשלום. מעגל השנאה, לבטח לא יוביל אותנו לשום הישג חיובי. אנחנו נמשיך להתרכז בעבודה על כתיבת השירים ובעשייה, כי אין לנו הרבה זמן לבזבז. אין לנו כל כוונה להיכנס לעימותים ולוויכוחים. נמשיך לעשות מה שאנחנו מאמינים בו. זאת למרות הלחצים הגדולים שמופעלים עלינו מהימין הקיצוני והשמאל הקיצוני כאחד".   מרשות השידור נמסר בתגובה: "תחרות האירוויזיון אינה, ולא היתה מעולם, אירוע פוליטי, אלא אירוע שמטרתו לייצר דיאלוג מוזיקלי בין המדינות הנוטלות בו חלק. החלטת הוועדה היא החלטה מקצועית, המבטאת גם את הראייה האופטימית קדימה ואת השאיפה לדו-קיום שמעבר לפוליטיקה. מדובר בשתי זמרות מוכשרות ביותר ובעלות מוניטין בינלאומי. אנו מברכים על הבחירה ומחזקים את ידיהן של אחינועם ניני ומירה עוואד ומשוכנעים שהתוצאות ידברו בעד עצמן".