מבנים ותהליכים בארגון - חברת משקה זהב

מקצוע
מילות מפתח , , , , , , , ,
שנת הגשה 2004
מספר מילים 1806
מספר מקורות 2

תקציר העבודה

שאלה 1
המבנה הארגוני של חברת "משקה זהב": המבנה הארגוני של חברת משקה זהב הינו מבנה פונקציונאלי, הארגון מעניק שירות בתחום המשקאות הקלים כאשר כל המומחים מקובצים למחלקות על בסיס הפונקציה העסקית שאותה ממלאים בארגון וכפופים למנהלי המחלקות שלהם (שיווק, כספים, מו"פ וכו) וכולם כפופים למנכ"ל ולסמנכ"לית.
מימדי חברת "משקה זהב"  כמבנה פונקציונאלי:
פורמליזציה: פורמליזציה הינה חלוקת תפקידים והגדרת סמכויות. רמת הפורמליזציה בארגון הינה גבוהה, הדגש במבנה הארגוני הינו על היררכיה של סמכות, כך שלכל דרג יש פיקוח הדוק על הדרג מתחתיו. ריכוזיות: בחברת "משקה זהב" קיימים שני אחראים.
ההחלטות, החל ממדיניות החברה עד בעיות שוטפות, התקבלו בדרג המנהלי הבכיר ע"י מר זהבי המנכ"ל ובתו הסמנכ"לית זהבה.  דרגת הריכוזיות הינה גבוהה מאד.
מורכבות: שונות אנכית: (מייצג יחסי הפיקוד בין הדרג הממונה לכפוף)  הארגון בנוי מ-4 רמות פעולה – ניתן לומר שהשונות האנכית הינה בינונית. ההיררכיה בנויה מ-4 שלבים: מנכ"ל ß סמנכ"לית ß המחלקות השונות (מו"פ, שיווק וכו) ß  מפעלי המשקאות השונים תחת מחלקת הייצור שונות אופקית: מס מחלקות בעלות סטאטוס מקביל במערכת ß החברה מורכבת מחמישה מחלקות שונות העוסקות בנושאים שונים-כל יח' בכל רמה עוסקת בתחומה ודורשת התמחות שונה.
פיזור גיאוגרפי – פעילות חברת "משקה זהב" נעשה בארבעה מקומות: 3 מפעלי המשקאות שנמצאים במקומות שונים בארץ ושאר המחלקות אשר נמצאות בבניין ההנהלה בת"א.
לאור המימדים הנ"ל, ניתן לומר שהמבנה הארגוני של חברת "משקה זהב" הינו בעל מורכבות בינונית-גבוהה.
יתרונות  חברת "משקה זהב" תוך התייחסות למימדי  ניתוח המבנה הארגוני ניצול יעיל של משאבים – המבנה ההיררכי הנ"ל מאפשר הקצאת משאבים בצורה יעילה בין היחידות השונות וזאת בשל השונות בין היחידות.  ישנה מחלקה אחת לטיפול בשיווק, מחלקה אחת לטיפול בכספים וכו… דבר המונע "כפל תפקידים" הגורם להקצאה לא יעילה של משאבים- שימוש אפקטיבי בהון האנושי (מנהלים וכפיפים כאחד) ע"י כינוס ליח' משותפת ע"פ התמחותם האישית.
התמחות- כל העובדים מתמקצעים בתחומם (אנשי שיווק, מנהלי חשבונות וכו) וזאת לשם פיתוח מעמיק של כישורים –