עבודה בהתנהגות ארגונית - מסעדת הלופט

מקצוע
מילות מפתח , , ,
שנת הגשה 2008
מספר מילים 2266

תקציר העבודה

עבודה בקורס התנהגות ארגונית ויסודות הניהול                                                                             
1 .     תיאור ארגון העבודה בחרנו לעשות את העבודה על מסעדת ה- Meat Loft Grill & Bar המתמחה בבשר ויין, רח' משה בקר 15, ראשון לציון.
סקטור:
המקום משתייך לסקטור המסעדנות.
גודל הארגון:
המסעדה מעסיקה כ- 70 עובדים: מנהל המסעדה, 4 אחראי משמרת, 34-35 מלצרים, כ- 7 ברמנים, כ-8
מארחות, 2 קופאיות, כ- 15 עובדי מטבח ביניהם השף, כ- 4 עובדי ניקיון ועובדת במקביל עם חברת אבטחה פרטית.
המסעדה בבעלות 3 שותפים: אודי עובדיה, אמנון ישר ואסנת סבח.
המסעדה מכילה כ- 190 מקומות ישיבה (המרפסת כ- 50 מקומות והבר מכיל 16 מקומות ישיבה).
גיל הארגון:
המסעדה נוסדה בשנת 2000 על ידי איש עסקים ידוע בשם זאב (הבעלים של רשת נאפיס הארצית שמכר את המסעדה לבעליה הנוכחיים לפני 5 שנים).
מיקומו בארץ:
המסעדה ממוקמת באזור התעשייה הישן בראשון לציון, כסניף מקורי ויחיד.
מטרות הפעילות
1 .      החדרת תרבות יין ואוכל בקרב הלקוחות המתארחים במסעדה.
2.      מתן שירות, איכות מוצרים וכמות ברמה הגבוהה ביותר.
3.      צבירת קהל לקוחות רחב, שבסופו של דבר יהיה לקוח קבוע ונאמן ויכניס כסף מדי חודש למסעדה.
4.      חידוש התפריט פעם בשנה כדי ליצור חידושסקרנות ורענון לצוות העובדים וכמובן ללקוחות.
5.      הפחתת עלויות – לצורך הגדלת ריווחיות המסעדה.
6 .      התרחבות והגדלת הכנסות לצורך פתיחת סניפים נוספים בעתיד והפיכת המקום לרשת מסעדות.
מבנה ארגוני המבנה הארגוני במסעדת ה-Loft הינו מבנה ארגוני פשוט על בסיס תשומות.
חלוקת העבודה הינה על פי המטלות הבסיסיות של הארגון , כגון: שף המסעדה , אחראי  המשמרת , מנהל חשבונות והקניין. לכל אחד תפקיד ברור ומוגדר מראש.
מוטת השליטה בארגון היא צרה מאחר ולכל מנהל יש מספר עובדים מועט .
יש ריכוזיות – כיוון שמוטת השליטה צרה .

ללא מקורות