קדום נשים בארגונים

מקצוע
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2010
מספר מילים 4645
מספר מקורות 26

תקציר העבודה

נעשה מחקר רב סביב השונה והדומה בין גברים ונשים בעמדות ניהול כשהשאלה העיקרית שעלת הייתה אם נשים מנהלות מציגות את אותן ההתנהגויות כגברים, ( Oplatka & Hertz-Lazarowitz  ,2006). היו חוקרים (כגון   (Evetts,
1 994; Fennell, 1999; Grace, 1995; Hall, 1993; Marshall, 1995; Nias, 1999; Regan & Brooks, 1995; Shakeshaft,
1 989, ב Oplatka & Hertz-Lazarowitz  ,2006), שטענו כי נשים וגברים שונים זה מזה באופן בו הם מנהלים אנשים ולוקחים על עצמם תפקידי הנהגה, למרות שהבדלים אלו יוחסו לדפוסי סוציאליזציה וניסיון חיים שונים ולא למקורות פנימיים באישיות. על פי הימיין-רייש ושפרמן , (2008) אמנם החקיקה בישראל מבטיחה שוויון זכויות לנשים בתחומים רבים, אך את בחינת השוויון בפועל יש לעשות על פי השתלבותן וקידומן בשוק העבודה. במדינת ישראל, כבשאר מדינות המערב, מספרן של נשים המשתתפות בכוח העבודה גבוה למדי – כ – 70% , לעומת 82% מהגברים (נכון לשנת 2005 ), אך למרות שרוב הנשים במדינת ישראל השתלבו בשוק העבודה, אומרות הימיין-רייש ושפרמן,(2008), מצבן לא שווה למצבם של הגברים – לא במאפייני התעסוקה שלהן, לא בשכר על עבודתן ולא באפשרויות הניצבות לפניהן בשוק העבודה.
על פי אריאל,(1989), ההפרדה בין המינים אינה רק על פי סוגי מקצועות והיא גם אנכית בתוך ארגונים, ומציינת כי למרות שנשים מהוות למעלה ממחצית העובדים בשירות הציבורי, מספר הגברים שולט בדרג של מנכ"ל משרד ממשלתי ומוסיפה כי הדפוס חוזר על עצמו במשרד החינוך, שבו מאיישים הגברים את רובן המכריע של משרות הניהול. יש מקום לבדוק זאת ולכן המחקר המוגש בזאת בודק אם קיים קשר חיובי מובהק בין הון אנושי של אישה וקידום הקריירה שלה בארגונים ולפיכך החלטתי לבדוק את שאלת קידומן של נשים בארגונים על פי תיאורית ההון האנושי.
שאלת המחקר תהיה:
האם הון אנושי, כמבוטא בהשכלה, ניסיון עבודה ותמיכת מנטור, משפיע על קידום נשים בארגונים?
תוכן עניינים
1.       מבוא: נשים בעמדות ניהול.
2
2 .       מעמדן של נשים בשוק העבודה ובפוליטיקה בישראל.
3
3 .       תיאוריות פמיניסטיות ואחרות העוסקות בקידום נשים
4
4 .       מנגנונים לקידום נשים.
6
5.       תפקיד המנטור בקידום נשים.
6
6 .       מנגנונים מעכבי קידום.
7
7.       נשים כמנהלות.
9
8 .       גלובליזציה והשלכותיה על מיקומן של נשים בעולם העבודה.
10 9.       נשים במקצועות IT (Information Technology).
10
1 0.   סיכום והשערות
1 1
1 1.   שיטות מחקר לניתוח ממצאי הסמינר.

1 2.   פרוש ממצאים ואפשרות הסקת מסקנות מהם.

1 3.   ביבליוגרפיה