פרויקט גמר הנדסאי - דומינוס פיצה

סוג העבודה
מקצוע
מילות מפתח , , , , ,
שנת הגשה 2005
מספר מילים 6711
מספר מקורות 5

תקציר העבודה

תוכן עניינים

1               מבוא. 4
1 .1          מטרת הביצוע. 4
1 .2          מטרות הפרויקט. 4
1 .3          היקף הביצוע. 4
1 .4          שלבי הביצוע. 4
2               תמצית מנהלים. 6
2 .1          כללי 6
2 .2          היקף הפעילות. 6
2 .3          ריכוז ממצאים מדידת עבודה. 6
2 .4          ריכוז ממצאים תחזיות. 6
2 .5          ריכוז ממצאים Out Sourcing.. 6
3               תיאור מצב קיים. 10
3 .1          ההיסטוריה של החברה. 10
3 .2          האני מאמין של דומינוס פיצה. 10
3 .3          התפלגות מוצרים בסניף. 12
3 .4          מבנה ארגוני 14
3 .5          פעילות מתחרים. 16
3 .6          תרשים תהליך לייצור פיצה משפחתית. 18
4               מדידת עבודה. 20
4 .1          הקדמה. 20
4 .2          מטרותיה של מדידת העבודה. 20
4 .3          שיטות לתקינת זמנים. 21
4 .4          מדידה ישירה של זמני העבודה. 21
4 .5          טכניקות למדידת עבודה. 22
5              תחזיות. 24
5.1          כללי 24
5.2          מטרות התחזית.
5 5.3          התנהגות המכירות.
5 5.4          בדיקת עונתיות. 26
5.5          רגרסיה ליניארית. 27
5.6          בדיקת עונתיות. 32
5.7          נתוני עבר. 32
5.8          תחזית לפי רגרסיה ליניארית. 33
5.9          ממוצע נע פשוט N=2. 34
5.10         ממוצע נע פשוט  N=3. 35
5.11         ממוצע נע משוקלל N=2 (הפחתה 10%) 36
5.12         ממוצע נע משוקלל N=3 (הפחתה 10%) 37
5.13         החלקה מעריכית עונתית. 38
5.14         בקרת תחזיות. 44
6               ניהול מלאי 47
6 .1          מבוא כללי 47
6 .2          נוסחאות לחישוב מלאי 48
6 .3          מודלים לניהול מלאי 49
6 .4          מודל "שיני משור" E.O.Q.. 50
6 .5          כללי פארטו 53
6 .6          מצב קיים. 55
6 .7          מצב מוצע. 56
6 .8          מסקנה. 57
6 .9          חישוב r – עלות אחזקת מלאי בשנה. 58
6 .10         חישוב עלות הזמנה (A) 59
6 .11         פריט מס 1 – קבוצה A.. 60
6 .12         פריט מס 2 – קבוצה A.. 65
6 .13         פריט מס 3 – קבוצה B.. 67
6 .14         ניהול מלאי לפריט C.. 69
6 .15         טבלת סיכום. 69
7              זימונים. 71
7.1          עפ"י שיטת  s.p.t.. 71
1            מבוא
1.1         מטרת הביצוע עבודה זו מוגשת כפרויקט גמר להסמכת הנדסאי תעשיה וניהול במגמת משנה – ניהול מערכות ייצור.

1 .2         מטרות הפרויקט להלן היעדים שהוצגו על מנת להגדיר את מטרות הפרויקט:
·        קביעת זמני תקן בתהליך ייצור של פיצה משפחתית.
·        בניית מודל תחזיות להיקף ייצור.
·        הצורך ברכישת שירותים מקבלן חיצוני – OUTSOURCING.

1 .3         היקף הביצוע במסגרת הפרויקט נעשה שימוש בנושאים מרכזיים אותם למדנו במסגרת הסמכותינו כגון:
·         מדידת עבודה – חקר זמן מחזורי ·        ניהול הייצור ·        תחזיות
1 .4         שלבי הביצוע להלן שלבי ביצוע הפרויקט ברשת "דומינוס פיצה" – סניף פתח תקווה:
·        הגדרת מטרות ויעדים בעזרת המנחה.
·        גיבוש מטרות הפרויקט והיקפו וקבלת אישור מה"ט לביצוע לימוד תהליכי עבודה.
·        איסוף נתונים כולל.
·        עיבוד נתונים והשלמתם בהתאם לצורך.
ניתוח נתונים לאחר עיבודם.