פרויקט גמר הנדסאי - דומינוס פיצה
סוג העבודה | עבודת גמר |
מקצוע | תחומים אחרים |
מילות מפתח | הנדסאי, זימונים, מדידות עבודה, ניהול מלאי, פרויקט, תחזיות |
שנת הגשה | 2005 |
מספר מילים | 6711 |
מספר מקורות | 5 |
תקציר העבודה
תוכן עניינים
1 מבוא. 4
1 .1 מטרת הביצוע. 4
1 .2 מטרות הפרויקט. 4
1 .3 היקף הביצוע. 4
1 .4 שלבי הביצוע. 4
2 תמצית מנהלים. 6
2 .1 כללי 6
2 .2 היקף הפעילות. 6
2 .3 ריכוז ממצאים מדידת עבודה. 6
2 .4 ריכוז ממצאים תחזיות. 6
2 .5 ריכוז ממצאים Out Sourcing.. 6
3 תיאור מצב קיים. 10
3 .1 ההיסטוריה של החברה. 10
3 .2 האני מאמין של דומינוס פיצה. 10
3 .3 התפלגות מוצרים בסניף. 12
3 .4 מבנה ארגוני 14
3 .5 פעילות מתחרים. 16
3 .6 תרשים תהליך לייצור פיצה משפחתית. 18
4 מדידת עבודה. 20
4 .1 הקדמה. 20
4 .2 מטרותיה של מדידת העבודה. 20
4 .3 שיטות לתקינת זמנים. 21
4 .4 מדידה ישירה של זמני העבודה. 21
4 .5 טכניקות למדידת עבודה. 22
5 תחזיות. 24
5.1 כללי 24
5.2 מטרות התחזית.
5 5.3 התנהגות המכירות.
5 5.4 בדיקת עונתיות. 26
5.5 רגרסיה ליניארית. 27
5.6 בדיקת עונתיות. 32
5.7 נתוני עבר. 32
5.8 תחזית לפי רגרסיה ליניארית. 33
5.9 ממוצע נע פשוט N=2. 34
5.10 ממוצע נע פשוט N=3. 35
5.11 ממוצע נע משוקלל N=2 (הפחתה 10%) 36
5.12 ממוצע נע משוקלל N=3 (הפחתה 10%) 37
5.13 החלקה מעריכית עונתית. 38
5.14 בקרת תחזיות. 44
6 ניהול מלאי 47
6 .1 מבוא כללי 47
6 .2 נוסחאות לחישוב מלאי 48
6 .3 מודלים לניהול מלאי 49
6 .4 מודל "שיני משור" E.O.Q.. 50
6 .5 כללי פארטו 53
6 .6 מצב קיים. 55
6 .7 מצב מוצע. 56
6 .8 מסקנה. 57
6 .9 חישוב r – עלות אחזקת מלאי בשנה. 58
6 .10 חישוב עלות הזמנה (A) 59
6 .11 פריט מס 1 – קבוצה A.. 60
6 .12 פריט מס 2 – קבוצה A.. 65
6 .13 פריט מס 3 – קבוצה B.. 67
6 .14 ניהול מלאי לפריט C.. 69
6 .15 טבלת סיכום. 69
7 זימונים. 71
7.1 עפ"י שיטת s.p.t.. 71
1 מבוא
1.1 מטרת הביצוע עבודה זו מוגשת כפרויקט גמר להסמכת הנדסאי תעשיה וניהול במגמת משנה – ניהול מערכות ייצור.
1 .2 מטרות הפרויקט להלן היעדים שהוצגו על מנת להגדיר את מטרות הפרויקט:
· קביעת זמני תקן בתהליך ייצור של פיצה משפחתית.
· בניית מודל תחזיות להיקף ייצור.
· הצורך ברכישת שירותים מקבלן חיצוני – OUTSOURCING.
1 .3 היקף הביצוע במסגרת הפרויקט נעשה שימוש בנושאים מרכזיים אותם למדנו במסגרת הסמכותינו כגון:
· מדידת עבודה – חקר זמן מחזורי · ניהול הייצור · תחזיות
1 .4 שלבי הביצוע להלן שלבי ביצוע הפרויקט ברשת "דומינוס פיצה" – סניף פתח תקווה:
· הגדרת מטרות ויעדים בעזרת המנחה.
· גיבוש מטרות הפרויקט והיקפו וקבלת אישור מה"ט לביצוע לימוד תהליכי עבודה.
· איסוף נתונים כולל.
· עיבוד נתונים והשלמתם בהתאם לצורך.
ניתוח נתונים לאחר עיבודם.