סמינריון הבודק את הקשר שבין סגנון המנהיגות לסוג המנהיגות

מוסד לימוד
סוג העבודה
מקצוע
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2006
מספר מילים 9058
מספר מקורות 87

תקציר העבודה

הנושא:
עמוד:
מבוא –…
פרק 1: הגדרת מנהיגות                                                                                         מהם סגנונות המנהיגות המעצבת והמתגמלת?
ההבדלים שבין מנהיג מעצב למנהיג מתגמל –
מהם סוגי המנהיגות הפורמאלית והבלתי פורמאלית? –
מאפייני המנהיגות הבלתי פורמאלית לעומת המנהיגות הפורמאלית –.
פרק 2:
מערך המחקר .
שאלת המחקר
השערת המחקר –..
שיטת המחקר
פרק 3:
ניתוח התוצאות –…
פרק 4:
דיון .
פרק 5:
סיכום ומסקנות –…
ביבליוגרפיה …
נספחים:
נספח 1 –.
נספח 2 –.
נספח 3  —
נספח 4 –.
מבוא:
משחר ההיסטוריה העיסוק בהגדרת המונח "מנהיגות" היה נחלתם של היסטוריונים ופילוסופים.
לדוגמה, אפלטון דן בסוגיה – מיהו הראוי לשלוט, ואילו מקיאוולי ניסה לענות – מיהו המסוגל לשלוט. במאה ה20 – הפך הדיון בנושא המנהיגות לנחלתם המובהקת של העוסקים במדעי ההתנהגות.
העניין בחקר מנהיגות בארגונים גבר בשנים האחרונות בשל שינויים דרמטיים בעולם העסקי.התחרות הגלובלית הגוברת ומהפיכת התקשורת מחייבות התחדשות ארגונית מתמדת. ביצועים סבירים בלבד אינם מספיקים עוד על-מנת להתמודד בהצלחה עם השינויים הללו. ארגונים זקוקים למנהיגים היכולים לנצח על תמורות רחבות היקף ולכן תרים אחר מנהלים שיש להם את היכולת המנהיגותית הנדרשת לשם הנעת העובדים לביצועים שמעל ומעבר. חשיבותה של המנהיגות באה לידי ביטוי גם בהכרח לשמר את כוח העבודה המיומן לאור התחרות הגוברת בין ארגונים על משאבי אנוש.
פופר ורונן (2001) סוקרים הגדרות שונות למושג "מנהיגות", ומציעים כי ההגדרה העדיפה היא- "הנעת אנשים לביצוע משימות", המתבססת על ארבעה מרכיבים:
 סמכות פורמאלית – בתוקף הסמכות הניתנת, יכול בעל דרגה בכיר לגרום להפעלתו של בעל דרגה זוטר ממנו.
מקצועיות – אנשים נוטים להישמע לאלה הנתפסים בעיניהם כבעלי ידע וכבעלי משאבים מקצועיים החסרים להם עצמם. כישורים בינאישיים – היכולת לאבחן ציפיות וצרכים של המונהגים ולהגיב אליהם ברגישות ובגמישות.
 הזדהות – היכולת ליצור שינוי במחויבות ולהגביר מוטיבציה על מנת לפעול מעל ומעבר למוטיבציה "רגילה" (פופר ורונן 2001).
סמכות פורמאלית היא אותה סמכות שנותן הארגון.מקצועיות היא משאב,בדרך כלל משאב של ידע מקצועי, שיש לו משמעות של כוח מאחר שהיעדרו עלול לפגוע.כישורים בין-אישיים ויכולת ליצור הזדהות הם המקורות האישיים שאינם ניתנים על ידי הארגון והם הבסיס המושגי לדיון במנהיגות, הנשענת על המקורות הללו.בעבודה זו נתבסס על סקירה העוסקת במנהיגות המובאת מתוך פרספקטיבה היסטורית תוך התמקדות בגישה הסימבולית המבחינה בין שני סגנונות מנהיגות עיקריים: המנהיגות המתגמלת והמנהיגות המעצבת. בסקירה נתייחס לקשר שבין המנהיגות  המתגמלת המאופיינת בקרב מנהיגים פורמאליים  והמנהיגות המעצבת המאופיינת בקרב מנהיגים בלתי פורמאליים, כמו כן נתייחס למושג המנהיגות הפורמאלית והבלתי פורמאלית ולמאפייניה הבולטים של המנהיגות הבלתי פורמאלית על המנהיגות הפורמאלית. בניסיון להגדיר את המנהיגות הפורמלית נתמקד במנהיג-מנהל  בארגון  ותפקידיו. שאלת המחקר: האם קיים קשר בין סגנון מנהיגות מעצב ומתגמל לבין סוגי המנהיגות, הפורמאלי והבלתי פורמאלי?
 השערת המחקר:  השערת המחקר היא שמנהיג בלתי פורמאלי מאופיין  בעיקר בסגנון מנהיגות מעצבת ואילו המנהיג הפורמאלי מאופיין בעיקר בסגנון מנהיגות מתגמלת.

2
4
6
8
1 4
1 7

2 0
2 0
2 0
2 1

2 2

2 5

2 6
2 7

2 8