הוראה יחידנית

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 11
מקצוע
קורס
מילות מפתח ,
ציון 90
שנת הגשה 2015
מספר מילים 1407

תקציר העבודה

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm   ממ"ן 11
הוראה יחידנית 09112015
שאלה 1 סעיף א:
סגנון למידה –הדרך שבה האדם רוכש,מארגן,לומד,מעבד,חומר חדש, מידע חדש-לסגנון למידה ישנן מילים נרדפות כמו: סגנון הכרתי,קוגניטיבי,חשיבה סגנון למידה מורכב מהתנהגויות שונות כגון:
יכולת להחליט.
גמישות.
בדיקת תשובות.
יכולת ביקורת שאחר ביצוע.
יכולת ריסון תגובות אימפולסיביות.
התייחסות לאלמנטים קונקרטיים של סיטואציה (בנוסף לאלמנטים מפשטים).
יכולת לעבור מפעילות אחת לשנייה ומחשיבה אחת לשנייה.
יכולת מיקוד במטרה.
מוטיבציה.
יכולת להבין מתי הושלם הביצוע (לא להמשיך עוד ועוד עד לקלקול הביצוע).
         שאלה 1
סעיף ב:
תבחינים בסגנון למידה **תבחינים קוגניטיביים: צורות חשיבה שונות:
1)קצב הכרתי: מהו המהירות שבה הפרט מעבד מידע חדש ומציע פתרון-מהירות התגובה. קצב הכרתי מתחלק ל2:אימפולסיבי -נטייה לענות מיד את התשובה בלי לחשוב לעבד במהירות ולעומתו ישנו רפלקטיבי-אנשים שנוטים לפני שעונים תשובה לשקול לבדוק אפשרויות ואז לתת את התשובה ההגיונית ביותר בעיניהם.
2)תלות רקע: הכוונה היא למידת תלותו התפיסתית של הפרט ברקע
כלומר עד כמה הפרט זקוק לרקע-ההקשר הסביבתי כדי להבין את הגירוי עצמו-ישנם אנשים שמסוגלים להפריד בין הגירוי לרקע לעומת אחרים שמסתפקים על הגירוי והשיפוט הפנימי שלהם ופחות על הרקע. לדוגמא ילד בכיתה ששומע אמבולנס דעתו –
שאלה 1 סעיף ג:                                                                                                                                          הקשר בין סגנון למידה, יכולת הכרתית, גנטיקה וסביבה- עולה השאלה מה משפיע על סגנון למידה? גנטיקה? למידה? התשובה היא גם וגם-שניהם  משפיעים-אנחנו נולדים עם נטייה מסוימת אך הסביבה יכולה להשפיע על התפתחות או דיכוי הנטייה לסגנון מסויים                                                                     שאלה 2 סעיף א:
דעתם של התומכים בגישה הפרונטלית למובאה זו   בוודאי תהייה חיזוק הגישה וחידוד יתרונותיה בפני המבקרים- יתרונותיה של ההוראה הפרונטלית ·         ההוראה הפרונטלית מדגימה את העברת המורשת התרבותית. היא מאפשרת העברת ידע אנושי מצטבר בדרך מובנית וחסכונית, ובכך תורמת לקידום בלתי פוסק של התרבות האנושית.
·         ההוראה הפרונטלית היא דרך לימוד חסכונית בזמן ובמשאבים כספיים.
·         היות שההוראה הפרונטלית מבוססת על הצורך בהיזון חוזר, היא מאפשרת למורה למדוד את יעילות שיעוריו ואת טיב קליטת החומר הנלמד אצל תלמידיו, הן במהלך השיעור והן בשיעור הבא.
תקשורת מילולית המתאפשרת בעזרת שאלות מצד המורה ומצד התלמיד היא אמצעי משוב ברור, אך חשוב לא פחות משוב אותו מפיק המורה מתגובותיהם הלא מילוליות של תלמידיו (הבעות פנים מתעניינות, –
שאלה 3
מאמר 1: הפילוסופיה של ההוראה היחידנית/ ג'ון י.גודלר מהי הוראה יחידנית? מדוע הדרכה יחידנית? כיצד להגיע לאינדיוידואליזציה של הוראה? מה יהיו התוצאות? בעיה: כיצד נספק חינוך …
דרכים ללמידה משמעותית:
1)      הנפוצה- הקצאת זמן רב יותר ללמידה.
ההתעלמות מקצב הלמידה האישי מביאה לכישלון בבי"ס. 20% מהילדים מתנסים ב-75% מכלל הכישלון. המורים חייבים להיות משוכנעים שיש הבדלים אישיים בין תלמידים . דעת המחבר: מורים אינם מודעים לכך , וכל עוד אינם מודעיםß לא יוכלו לעבוד בהוראה יחידנית. –
רעיונות שעומדים בבסיס הלמידה  היחידנית: א)הומניזציה- להפוך למידה ליותר קרובה ואנושית לתלמיד. –