משפט השלטון המקומי
שאלה 1 מועצת העיר תל חורף חשבה שכדאי להפוך את העיר לחילונית יותר. המועצה חוקקה חוק עזר חדש המתיר פתיחה של עסקים בשבת. המועצה הביאה את חוק העזר לידיעתו של שר הפנים ופרסמה אותו ברשומות. שר הפנים טוען שנפלו פגמים בחקיקת חוק העזר ושהעירייה איננה מוסמכת לעסוק בנושאים אלה. האם שר הפנים צודק?נמקו שאלה 2 […]
נייר עמדה בנושא מתן הזדמנות לילדים בסיכון לעבריינות
נייר עמדה בנושא מתן הזדמנות לילדים בסיכון לעבריינות מטלה מסכמת בקורס "עיצוב תפיסת תפקיד של עובד חינוכי-טיפולי בקידום נוער" הנחיות: במסגרת המטלה עליכם לבחור סוגיה שמעניינת אתכם מתוך כלל הסוגיות שעלו בשיעורים במהלך סמסטר ב' ומופיעות בטבלה מטה, ולכתוב על סוגיה זו נייר עמדה. אורך נייר העמדה לא יעלה על 2 עמודים (לא כולל רשימת מקורות). […]
נייר עמדה בנושא טיפול נכון במתבגרות ומתבגרים בעלי הפרעות אכילה כחלופה לאישפוז במחלקה להפרעות אכילה
נייר עמדה בנושא טיפול נכון במתבגרות ומתבגרים בעלי הפרעות אכילה כחלופה לאישפוז במחלקה להפרעות אכילה מטלה מסכמת בקורס "עיצוב תפיסת תפקיד של עובד חינוכי-טיפולי בקידום נוער" הנחיות: במסגרת המטלה עליכם לבחור סוגיה שמעניינת אתכם מתוך כלל הסוגיות שעלו בשיעורים במהלך סמסטר ב' ומופיעות בטבלה מטה, ולכתוב על סוגיה זו נייר עמדה. אורך נייר העמדה לא […]
השפעת לגליזציה של קנאביס על תשואות מניות, ביקוש צרכנים ורווחיות החברה
מאמר אקדמי זה בן 22 עמודים בוחן את השפעת לגליזציה של קנאביס על תשואות מניות והתנהגות צרכנים. בהתמקדות בעלייה בצריכה, בביקוש ובמחיר המניה לאחר לגליזציה, מחקר זה הוא אידיאלי לסטודנטים הלומדים חשבונאות, כלכלה, מנהל עסקים ומדיניות ציבורית. המאמר משתמש בנתונים של חברות קנאביס שונות ומנתח מגמות שוק לפני ואחרי הלגליזציה, ומספק תובנות לגבי רווחיות החברה […]
ההשפעה של הערת עסק חי בדוחות הכספיים על ביצועי החברה במשך חמש שנים
מאמר מחקר זה בן 20 עמודים חוקר את ההשפעה של קבלת הערת חברה חי על ביצועיה חמש שנים לאחר קבלתה. הוא בוחן את הקשר בין שכר טרחת המבקר לבין העיתוי של אותות מצוקה פיננסית, וחושף מתאם שלילי ברור בין השניים. אידיאלי לסטודנטים בחשבונאות, במנהל עסקים ובפיננסים, מחקר זה מספק תובנות חשובות לגבי בריאות פיננסית, ביצועי […]
סמינריון בחשבונאות בנושא : פער מגדרי בתגמול המנכ"ל
מחקר זה בוחן את הפער בין המינים בתגמול המנכ"ל, תוך התמקדות בשאלה האם מנכ"לים גברים מרוויחים יותר מעמיתיהם. אידיאלי לסטודנטים הלומדים חשבונאות, כלכלה, מנהל עסקים או לימודי מגדר, מאמר זה בן 21 עמודים משתמש בניתוח נתונים מפורט מ-34 חברות בבורסה לניירות ערך בתל אביב. הוא בוחן גורמים מרכזיים כמו ערך שוק, היקף משרה, כהונה והשכלה […]
סיכום למבחן בקורס פעילות גופנית
סיכום למבחן בקורס פע"ג בלימודי מדעי התזונה שנה ג' – סימסטר א'
סיכום למבחן בקורס סכרת - מדעי התזונה
סיכום לקראת מבחן בנושא סכרת בלימודי מדעי התזונה שנה ג' – סימסטר א'
סיכום למבחן בבריאות הציבור
סיכום למבחן בבריאות הציבור בלימודי מדעי התזונה שנה ג', סימסטר א'
סיכום מיקרוביולוגיה - מדעי התזונה
סיכום לקראת מבחן בלימודי תזונה שנה שלישית (ג') – סימסטר א'.
סיכום למבחן בקורס תורת המזון - מדעי התזונה
• ההבדל בין אבקות הדסה לאלה של הספורטאים הוא הממתיקים • Pro-UP: מכיל ויטמינים בניגוד לשאר האבקות ולכן אסור לחמם אותו • מוצרים של אבוט – מזון יעודי (רפואי) • Tube Feeds – א. זונדה – מצב אקוטי, מהאף ישירות לקיבה ב. GEP- ישירות לקיבה מיועד לטווח הארוך, חשש לכרוני שילוב: במקרים חריגים, כמו […]
מדעי התזונה - דוח מסכם מעבדה 3# - תורת המזון - מזון ייעודי
מטלות המעבדה (1) היכרות עם מגוון מוצרי מזון ייעודי העונים לצרכיהם התזונתיים של אוכלוסיות מסוימות, בהתאם לדרישות. (2) הכנת מתכונים המשלבים מוצרים שהוצגו בהרצאה. מטרות המעבדה המטרה העיקרית היא להעניק את חוויית הטעימה, לסטודנטיות שעתידות לעבוד מול מטופלים עם צרכים שונים, לשם מהימנות המלצותיהן עבורם. קיימת חשיבות רבה להכרת המוצרים שקיימים כיום בשוק, על מנת […]
דוח מסכם מעבדה בתורת המזון - מדעי התזונה - בנושא טיפולים תרמיים, ספיגת שמן, השחמה אנזימטית
בנושא טיפולים תרמיים, ספיגת שמן, השחמה אנזימטית ….. מטלות המעבדה 1. השחמת מזון באופן אנזימתי 2. השפעת טיפולים תרמיים על צבע ומרקם של ירקות מבושלים 3. ספיגת שמן בטיגון במגוון ירקות 4. מיצוי חבושים או תפוחים ומכך הכנת קריש בעלי ריכוזי סוכר משתנים 5. הכנת מתכוני דגנים מטרות המעבדה 1. השחמה אנזימתית – המטרה היא […]
דו"ח מסכם מעבדה 3-4 - מיקרוביולוגיה של מזון ומים - זיהוי מיקוראורגניזמים במוצרי מזון שונים
מדעי התזונה קורס מיקרוביולוגיה שנה ג' – סימסטר א' מטרות המעבדה זיהוי הימצאות מיקרואורגניזמים במזון על ידי בדיקות מיקרוביאליות, והערכת עמידות מזונות שונים בתקנות משרד הבריאות. מבוא מוצרי מזון מזוהמים עלולים להיות מסוכנים לציבור ולהוביל לתחלואות שונות, ולכן משרד הבריאות קבע תקנות בהם חייבים לעמוד המזונות בהקשר של הכנת המזון ושימורו. משרד הבריאות מגדיר עבור […]
מעבדה במיקרוביולוגיה של מזון ומים מעבדה מספר 2# בנושא: השפעת טמפרטורה על קצב גידול של חיידקים
מעבדה במיקרוביולוגיה של מזון ומים מעבדה מספר 2# בנושא: השפעת טמפרטורה על קצב גידול של חיידקים מדעי התזונה שנה ג' – סימסטר א' מטרות המעבדה, בין היתר, הן הכרת סוגים שונים של מיקרואורגניזמים המשמשים בתעשיית המזון, הן לשיפור ושימור והן לקלקול. במקביל להתנסות בהכנת מצעי גידול לחיידקים תורגלו שיטות זריעה ובידוד לשם זיהוי זן מסוים. […]
דו"ח מכין - מעבדה במיקרוביולוגיה של מזון ומים מעבדה מספר 6- שימוש במיקרואורגניזמים בתעשיית המזון – הכנת גבינה
דו" ח מכין למעבדה מספר 6 – בנוגע לשימוש במיקרואורגניזמים בתעשיית המזון – הכנת גבינה מטרת המעבדה • הכנת גבינה בולגרית באמצעות שימוש משולב בחיידקי חומצה לקטית ובאנזים ההגבנה. מבוא גבינה הינה אחד ממוצרי המזון המעובדים הראשונים ביותר בעולם, כאשר היצור שלה החל עוד לפני תחילת הספירה. מעצם קיומה היא למעשה משקפת את התפתחות הידע […]
הפקולטה למדעי הבריאות המסלול למדעי התזונה סיכום למבחן בקורס ביוכימיה קלינית
סיכום למבחן בקרוס ביוכימיה קלינית – שנה ג' – סימסטר א' הגדרה • ביוכימיה קלינית = ענף של פתולוגיה (ושל רפואה מעבדתית) המשתמש בשיטות כימיות וביוכימיות לחקר מחלות. • באופן פרקטי, עושה שימוש בשיטות ביוכימיות אבל בעיקר מתעסקת עם נוזלי הגוף (סובסטרטים לפענוח: דוגמאות דם/רוק/שתן/ואף זיעה). קיימות מעל 400 בדיקות שונות, תופסות נפח של מעל […]
תורת המזון מעבדה 4# בנושא: ללא גלוטן
מטלות המעבדה (1) היכרות עם קמח טֶף שמוכר עם בני העדה האתיופי לרוב, ושילובו במאכלים כתחליף לקמח הלבן. (2) היכרות עם חברת "Tres Pesos" המייצרת מבחר מוצרי מזון מקסיקניים המבוססים על קמח תירס, ללא גלוטן. (3) התנסות בהכנת טורטיות כנהוג בתרבות המקסיקנית. (4) הכנת מתכונים המשלבים את מוצרי החברה ולימוד רזי המטבח המקסיקני. מטרות המעבדה […]
בחינת גמר במינהל מדיניות ומנהיגות בחינוך 14195
סיכום מלא עבור כל הקורסים לבחינת גמר במינהל מדיניות ומנהיגות בחינוך 14195
סיכום הקורס מנהיגות בחינוך
תופעת המנהיגות סגנונות מנהיגות מקורות כוח (פרנץ ורייבן 1959) הגישה ההתנהגותית מודל הטווח המלא מנהיגות מתמירה ניהול עצמי/ביזור מנהיגות והישגים לימודיים
סיכום לבחינה בקורס מחקר איכותני בחינוך – 14031
מחקר איכותני כהשקפת עולם: מדוע, מה וכיצד? המחקר הפוזיטיביסטי – הנחות וביקורת מתי בוחרים מחקר איכותני? סוגות במחקר איכותני חקר מקרה מחקר פעולה מחקר עיצוב מחקר נרטיבי מחקר איכותני כתהליך: דרכים לאיסוף נתונים מחקר איכותני כתוצר: הזיקה בין ניתוח נתונים לתיאוריה
ממ"ן מספר 11 בקורס תכנון לימודים
מטרות שונות- מנות חינוך שונות א. הגישה יוצאת מתוך הנחת יסוד שיש צורך בלכבד את השונות הקיימת בין התלמידים על ידי התאמת דרכי ההוראה- למידה ליכולות השונות של התלמידים השונים, לפי גישה זו תלמידים צרכים ללמוד לפי תחומים המעניינים אותם, יכולותיהם, ונטיותיהם. הלומדים שותפים פעילים בבחירת נושאה הלימוד, בהגדרת מטרות הלימוד ובקביעת קצב הלימוד. המערכת […]